PS5 verkoop haalt mijlpaal, maar stelt toch teleur

News
dinsdag, 01 november 2022 om 15:00
playstation 5 thumbf1624433855
De PS5 verkoopt ondanks een gebrek aan voorraad best aardig. Er is in het afgelopen kwartaal zelfs een nieuwe mijlpaal van het aantal verkochte exemplaren behaald. Toch ligt Sony ver achter op haar eigen verwachtingen.
Sony heeft de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. In dat kwartaal is de mijlpaal van 25 miljoen verkochte PS5 consoles gehaald. Je zou dus denken dat alles lekker loopt voor Sony.
Maar wanneer je der verkoop van de PS5 verder onder de loep neemt valt hij tegen. Sony wil in het huidige belastingjaar, dat loopt tot 31 maart 2023, 18 miljoen consoles verkopen. Maar sinds het belastingjaar is begonnen op 1 april van dit jaar heeft het bedrijf maar 5,7 miljoen consoles kunnen verkopen, aanzienlijk minder dan de 9 miljoen waar de teller in het ideale geval na een half jaar op zou staan.
Daarbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat er waarschijnlijk nog een grote golf van PS5 verkopen aan zit te komen met de feestdagen. Dat is sowieso een goede periode voor consoleverkoop en bovendien zitten er titels als God of War Ragnarok aan te komen, waarvoor veel fans waarschijnlijk een PS5 willen halen. Sony heeft ook al eerder aangegeven dat de voorraad rond de feestdagen beter zal zijn.

Nog meer tegenslagen voor PlayStation

Dat de PS5 verkoop achter ligt op schema is niet de enige tegenvaller voor Sony. Het is bijvoorbeeld ook gebleken dat de nieuwe structuur van PS Plus misschien geen goed idee is geweest. Het aantal PS Plus abonnees is na de introductie van de nieuwe tiers namelijk gedaald en niet gestegen.