Vier Xbox-games komen naar PS5 en Switch

News
vrijdag, 16 februari 2024 om 9:30
hi fi rushf1674733624
Na een korte maar hevige periode van geruchten en speculatie heeft Xbox eindelijk plannen gedeeld rondom de toekomst van Xbox. Daarbij is bevestigd dat een aantal Xbox-titels naar PS5 en Switch komt. Deze zet moet het Xbox-ecosysteem gezond houden.
Er gaan de laatste weken geruchten dat Xbox een multiplatform uitgever wordt. Sommigen beweerden zelfs dat Microsoft helemaal zou stoppen met consoles. Dat laatste is niet het geval, maar det op van Xbox heeft nu in de grote business update-podcast bevestigd dat vier games naar andere platforms worden gebracht, zeer waarschijnlijk PS5 en Switch.
Xbox-baas Phil Spencer wilde nog niet zeggen welke games dat zijn, maar bronnen melden aan The Verge en VGC dat het gaat om Pentiment, Hi-Fi Rush, Sea of Thieves en Grounded. Eerdere geruchten dat ook Starfield en Indiana Jones naar andere platforms zouden komen werden ontkend door Spencer.
Tegenover The Verge liet Spencer later alleen weten dat hij niet uitsluit dat die twee games op een dag ook naar andere platforms komen. Maar voor nu belooft Spencer niets meer dan de vier games, waar Indiana Jones en Starfield dus niet bij horen. Er is geen “fundamentele verandering” in hoe Xbox exclusieve games benadert, al gelooft Phil Spencer dat exclusiviteit in de komende 5 tot 10 jaar steeds zeldzamer wordt in de hele game-industrie.

Waarom komen deze Xbox games naar andere platforms?

Zoals gezegd moeten de multiplatform releases van deze vier games Xbox gezond houden. Dat betekent dat er groei moet komen. Door games die hun potentieel grotendeels hebben bereikt op Xbox naar andere platforms te brengen kan Xbox weer investeren in deze of soortgelijke games.

Populair Nieuws

Laatste Reacties