‘iPhone 17 scherm krijgt grote upgrade’

News
dinsdag, 27 februari 2024 om 14:30
iphone 15 pro max 3f1696191211
Eén van de manieren waarop de Pro-variant van de iPhone zich onderscheidt van de standaardversie, is het scherm. Maar dat gaat over ruim een jaar mogelijk veranderen. Naar verluidt krijgt de standaardversie van de iPhone 17 eindelijk een always-on display.
De schermen van een gewone iPhone en de Pro-modellen werken iets anders. Door een verschil in gebruikte materialen kan de Pro-versie soepeler scrollen (een feature die Apple ProMotion noemt) en kan hij met een always-on feature in slaapstand bepaalde informatie blijven weergeven. Naar verluidt wil Apple deze features ook naar de gewone iPhone brengen.
Dat gebeurt alleen nog niet bij de iPhone 16, die dit jaar wordt verwacht, maar vanaf de iPhone 17. Volgens de Koreaanse site The Elec is Apple momenteel op zoek naar een fabrikant die de benodigde displaypanelen kan leveren (via MacRumors). Het Chinese bedrijf BOE zou favoriet zijn, maar het kan zijn dat een ander bedrijf uiteindelijk de opdracht krijgt.

iPhone 16 geruchten komen ook al binnen

De iPhone 17 laat natuurlijk nog even op zich wachten. Informatie die nu naar buiten komt kan dan ook nog veranderen. Van geruchten over de iPhone 16 is de kans momenteel groter dat ze kloppen.
Naar verluidt gaat de iPhone van dit jaar bijvoorbeeld het camera-eiland aanpassen. Ook zou de batterijduur veranderen, al hangt het van het model af of hij beter of slechter wordt. De nieuwe iPhone wordt waarschijnlijk eind september of begin oktober onthuld, aangezien dat het patroon is waar Apple al jaren nauwelijks van afwijkt.