Voormalig Battlefield-regisseur heeft 'niets positiefs te zeggen over EA'

News
maandag, 18 maart 2024 om 10:30
battlefield 2042 battlefield 6 2f1623244005
Marcus Lehto, de voormalig oprichter van Ridgeline Games, heeft met lede ogen moeten aanzien hoe de Battlefield-studio werd gesloten. Lehto heeft naar eigen zeggen ‘niets positiefs’ te vertellen over EA.
Net zoals veel andere uitgevers heeft EA recent aangekondigd dat er veel ontslagen vallen bij het bedrijf. Vijf procent van het personeel moet de biezen pakken, waaronder bij het succesvolle Respawn Entertainment. Voor Ridgeline Games was het nieuws nog veel erger, want de studio is gesloten door EA.
De studio is in 2021 opgericht door Marcus Lehto, de co-creator van Halo. De ontwikkelaar werd door EA op een singleplayer-campagne voor Battlefield gezet, met Lehto als regisseur van het project.
De creatieve man besloot alleen in februari om bij de studio weg te gaan, maar dat was niet omdat hij al wist dat het bedrijf zou worden gesloten. De aankondiging van EA kwam als een grote verrassing voor Lehto en hij is niet te spreken over de samenwerking met de uitgever, zo laat hij weten op X.

“Ik heb hier niet veel gezegd omdat ik niets positiefs te zeggen heb over EA, mijn recente vertrek en hoe velen, waaronder mijn team, lijden onder de ingrijpende ontslagen in de sector.”

Van Need for Speed naar Battlefield

Met de sluiting van Ridgeline Games moet een andere studio de ontwikkeling van de Battlefield-campagne overnemen. EA heeft opvallend genoeg besloten om het project bij Criterion Games neer te leggen. Die studio is voornamelijk bekend van racegames als Need for Speed en Burnout.
Ripple Effect werkt ondertussen nog aan een multiplayer-ervaring voor Battlefield. Wat dat precies zal zijn is niet duidelijk, maar er zijn geruchten dat het gaat om een Call of Duty Warzone-achtige game of modus.