Star Wars Battlefront gebruikte mods zonder toestemming

News
maandag, 18 maart 2024 om 11:00
star wars battlefront classic collectionf1708528235
De Star Wars Battlefront Classic Collection is niet waar spelers op hadden gehoopt. De game zit vol bugs en had bij lancering veel te weinig servercapaciteit. Het blijkt dat de game bovendien werk gebruikt van modders zonder daar toestemming voor te hebben of credit voor te geven.
Vroeger was het personage Asajj Ventress exclusief te gebruiken in de Xbox-versie van Star Wars Battlefront 2. Modder iamashaymin voegde haar toe aan andere versies door het model van Ventress te combineren met de animaties van Aayla Secura. Precies op deze manier was Ventress ook speelbaar in de PlayStation-versie van de Star Wars Battlefront Classic Collection toen die net uit was.
Het was in de trailer van de collectie al te zien dat mod-versie van Ventress in de game leek te zitten. Nadat Aspyr kritiek kreeg over de kwestie, kwam de studio met de verklaring dat de beelden in de trailer oud waren en dat de uiteindelijke versie van de game geen werk zou bevatten van anderen zonder dat te erkennen. Maar spelers konden kort na release van de collectie nog steeds iamshaymins versie van Ventress in de game vinden, zonder dat de modder was opgenomen in de credits.
Inmiddels is de game aangepast en heeft Ventress haar eigen animaties. Overigens had iamshaymin ook al een geüpdatete mod gemaakt waarin dat het geval was. Aspyr had dus niet eens de meest recente versie van de mod gebruikt.

Modders vinden Star Wars Battlefront Classic Collection een aanfluiting

Dit is verre van het enige probleem in de Battlefront Classic Collection. Spelers merkten al snel op dat de online multiplayer niet naar behoren werkte, maar iamshaymin vertelt IGN dat de problemen veel groter zijn. De modding community had gehoopt dat de remaster beter zou zijn en een goede basis kon zijn voor nieuwe, betere mods.
Maar in plaats daarvan zien modders vooral veel problemen om op te lossen, waaronder een aantal dat ze al hadden opgelost in de originele versies van de game. Zo haalt de Classic Collection hier en daar Battlefront 1 en 2 door elkaar, waardoor het water op de planeet Kashyyyk de verkeerde kleur heeft. Ook andere maps gebruiken compleet verkeerde textures.