'EA kijkt met Battlefield af van Call of Duty Warzone'

News
woensdag, 28 februari 2024 om 11:30
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
De laatste Battlefield was allesbehalve een succes. Om de volgende game wel succesvol te maken, kijkt EA naar verluidt nu af van de strategie van Activision met Call of Duty Warzone.
Jarenlang waren Battlefield en Call of Duty de grote concurrenten van elkaar als het aankomt op oorlogsshooters. Maar waar de Call of Duty games nog steeds elk jaar als warme broodjes over de toonbank vliegen - zelfs als ze niet goed worden ontvangen - was de laatste Battlefield een enorme flop.
Voor EA is het dan ook duidelijk dat er wat moet veranderen bij de franchise. Eerder is daarom Vince Zampella, één van de oprichters van Respawn Entertainment, aangesteld als het nieuwe hoofd van de Battlefield-reeks. En volgens CEO Andrew Wilson is er vertrouwen om Battlefield ‘op een volledig nieuwe manier terug te brengen’.
Volgens Tom Henderson van Insider Gaming is er nu iets meer duidelijk wat EA en DICE precies van plan zijn met Battlefield. De publicatie heeft namelijk gehoord dat Call of Duty Warzone als voorbeeld wordt genomen.

Een free-to-play battle royale shooter

Het plan is om naast de nieuwe Battlefield een free-to-play battle royale game uit te brengen. Dezelfde strategie werd ook door Activision gehanteerd met Warzone als tie-in voor Call of Duty Modern Warfare uit 2019.
Het idee zou dan ook komen van Byron Breede, die voorheen werkzaam was als het hoofd voor de live service van Call of Duty. De gratis shooter zou naar verluidt worden gemaakt door Ripple Effect, dat eerst bekendstond als DICE LA.