EA sluit Battlefield-ontwikkelaar Ridgeline Games

News
donderdag, 29 februari 2024 om 13:00
battlefield 2042 battlefield 6 5f1623244109
Er is weer een studio die zijn deuren moet sluiten. EA heeft namelijk besloten om Battlefield-ontwikkelaar Ridgeline Games op te doeken.
Het houdt maar niet op met slecht nieuws voor ontwikkelaars in de game-industrie. Nadat PlayStation eerder deze week besloot om 900 banen te schrappen en PlayStation London Studio te sluiten, heeft nu EA een aantal ingrijpende beslissingen gemaakt.
Niet alleen worden er namelijk 670 werknemers ontslagen, wat 5 procent is van al het personeel, ook is besloten om Ridgeline Games te sluiten. Dat meldt IGN. De studio was bezig met een singleplayer campagne voor de volgende Battlefield game. De laatste titel uit de franchise, Battlefield 2042, kreeg veel kritiek omdat er geen singleplayer campagne in de game zat.
Sommige werknemers van Ridgeline Games worden overgeplaatst naar Ripple Effect, de studio die werkt aan een multiplayer-ervaring voor Battlefield. Need for Speed-ontwikkelaar Criterion Games zal zich voortaan bezig houden met de campagne voor de nieuwe Battlefield.

Een schok voor de oprichter

Ridgeline Games is in 2021 opgericht door Marcus Lehto, de co-creator voor Halo. Vorige week werd bekend dat Lehto bij zijn eigen studio was vertrokken vanwege persoonlijke redenen.
Het had niet met de sluiting te maken, want via X laat de oprichter weten dat hij geschokt is door het nieuws. Lehto zou niet op de hoogte zijn gebracht van de ingrijpende beslissing van EA.