Zelfs Respawn Entertainment is slachtoffer van ontslagen bij EA

News
vrijdag, 15 maart 2024 om 13:30
star wars jedi survivorf1680607586
EA heeft vorige maand een grote ontslagronde aangekondigd. Nu blijkt dat zelfs Respawn Entertainment, één van de succesvolste ontwikkelaars van de uitgever, er slachtoffer van is geworden.
Het regent ontslagen de laatste tijd in de game-industrie. Grote uitgevers zijn flink aan het snijden in het personeelsbestand, waardoor dit jaar alleen al er duizenden ontslagen zijn gevallen in de sector. Ook EA kondigde eind februari aan dat 5 procent van de werknemers geschrapt wordt bij het bedrijf en dat er voortaan minder gewerkt zal worden met gelicenseerde games.
Als gevolg daarvan werd The Mandalorian game bij Respawn Entertainment geschrapt en zou het team op een ander project worden gezet, ondanks dat de studio erg succesvol is geweest met de Star Wars Jedi games. Niet lang daarna bleek dat de studio werkt aan een nieuwe game in het Titanfall-universum.
Maar het annuleren van de Star Wars game is niet het enige gevolg dat de één van de beste studio’s van EA treft. Respawn Entertainment is namelijk ook het slachtoffer geworden van de ontslagen, dat blijkt uit social media-posts van verschillende werknemers. Alex Ackerman, de Global Social Media Lead bij het team, moet bijvoorbeeld na vijf jaar bij het team het veld ruimen.

Gesloten studio

Ondanks de ontslagen bij Respawn Entertainment kan het ook erger. EA heeft namelijk met de ontslagronde besloten om Ridgeline Games helemaal op te doeken. De studio die is opgericht door Halo co-creator Marcus Lehto was bezig met een singleplayer campagne voor Battlefield, maar die verantwoordelijkheid rust nu op de schouders van Need for Speed-ontwikkelaar Criterion Games.