Videoland prijzen gaan binnenkort omhoog

News
donderdag, 25 mei 2023 om 9:00
videolandf1665554834
Het regent de laatste tijd prijsverhogingen bij verschillende streamingdiensten. Dit jaar zijn de prijzen van ondere Viaplay en Disney+ al omhoog gegaan. Ook Videoland wordt binnenkort duurder.
Streamingdiensten worden meestal niet zomaar goedkoper, eerder duurder. Dat is nu ook het geval bij Videoland. De streamingdienst van RTL verhoogt per 20 juni de prijzen van zijn abonnementen.
Wie na 15 mei een nieuw abonnement heeft afgesloten is daarbij al op de hoogte gebracht, maar de prijsstijging geldt ook voor bestaande klanten. Klanten worden hier ook nog van op de hoogte gesteld via een e-mail. Bij de eerste betaling na 20 juni wordt de nieuwe prijs gerekend.
Gelukkig is het extra geld per maand niet al te hoog. Twee abonnementsvormen, Plus en Premium, worden een euro duurder. Daarmee zijn de nieuwe prijzen 9,99 euro voor Plus en 11,99 euro voor Premium. Wie een basisabonnement heeft kan de dans voorlopig ontspringen: dat abonnement blijft 4,99 euro per maand kosten, ook na 20 juni.

Waarom wordt Videoland duurder?

Een uitgebreide verklaring voor de nieuwe prijs wordt niet gegeven. Videoland laat weten dat het nodig is om “nóg meer exclusieve series, films en docu’s” aan te bieden. Eerder dit jaar steeg ook de prijs van NLZiet, een andere Nederlandse streamingdienst.