Viaplay verklaart omstreden prijsverhoging

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 11:00
viaplay logo no tekstf1643883108
Hogere prijzen worden eigenlijk nooit omarmd, maar sommige steken toch wat meer dan andere. Na een F1 seizoen waarin veel klanten ontevreden waren over Viaplay, kon de prijsverhoging van de dienst dan ook op weinig begripvolle reacties rekenen. Viaplay legt nu uit waarom de abonnementskosten omhoog gaan.
Eigenlijk sinds zijn introductie in Nederland is Viaplay omstreden. De dienst heeft nog de komende jaren de uitzendrechten van Formule 1 in handen, maar de live-uitzendingen haperden gedurende het seizoen vrij vaak. Ook wanneer het beeld in orde was, waren veel kijkers niet te spreken over het commentaar bij de races. Dezelfde klachten kwamen ook veel voor bij andere sport.
Daar kwam nog eens bij dat Viaplay één van de duurste streamingdiensten van Nederland is, dus veel kijkers vonden niet direct dat ze waar voor hun geld kregen. Deze week kondigde de dienst hogere prijzen aan, ondanks een belofte dat niet te gaan doen. Een woordvoerder vertelt het AD waarom de prijzen omhoog gaan:

Wat is de nieuwe prijs van Viaplay?

Viaplay verhoogt per 1 januari de prijs van het jaarabonnement naar 12,79 euro per maand. Vanaf 28 februari wordt ook een maandabonnement duurder. Dat abonnement gaat 15,99 euro kosten, hetzelfde als het duurste Netflix-abonnement.

Populair Nieuws