Disney+ gooit per direct de prijzen omhoog!

News
woensdag, 25 januari 2023 om 19:00
disneylogof1632855639
Oei, na Viaplay die de prijzen verhoogde is het nu ook de beurt aan Disney. De streamingdienst heeft per direct en zonder pardon de prijzen verhoogd! Het gaat om een directe prijsverhoging van maar liefst elf procent.
Disney+ is natuurlijk de plek waar veel mensen kijken naar Marvel films en diverse Marvel series, al heeft de streamingdienst ook een hoop andere toffe content in huis met bijvoorbeeld Star. Normaal gesproken kostte een Disney+ abonnement 8,99 per maand of 89,90 per jaar. Dat is voorbij. Want de prijzen zijn per direct omhoog gegaan.

Disney+ verhoogt onmiddellijk de tarieven

Disney+ gooit de prijzen met één euro omhoog. Dat betekent dat je voortaan 9,99 euro per maand betaald voor de streamingdienst of 90,90 per jaar. Het gaat om de eerste wijziging in twee jaar tijd. Oorspronkelijk begon Disney+ met prijzen van 6,99 euro per maand, dat gebeurde in 2021. Binnen twee jaar tijd is dat dus een fixe verhoging.
Eerder deze week kwamen we met het nieuws dat Viaplay met een verhoging kwam, terwijl beloofd was dit niet te doen. Viaplay is een Scandinavische streamingdienst die vorig jaar lanceerde en biedt een optie om Formule 1 te kijken – oftewel de racewedstrijden met Max Verstappen.
Hoewel Disney+ geen officiële verklaring heeft gegeven waarom de prijzen van het abonnement omhoog zijn gegaan, is één ding duidelijk: de oorlog in Oekraïne voert de prijzen in het westen enorm op en alles komt onder druk te staan. Ook in de rest van de entertainmentsector merkten we eerder al dat ‘luxe’ eigenlijk duurder werd. Zo kondigde Sony aan de dat de PlayStation 5 duurder ging worden en zijn ook meerdere videogames van diverse partijen omhoog gegaan. Waar je voor de oorlog zes tientjes neerlegde voor een game, is dat nu al gauw 75 euro voor een PlayStation 5 of andere titel voor de huidige generatie spelcomputers.

Populair Nieuws