Viaplay stopt met speciale tv-zender

News
donderdag, 25 januari 2024 om 11:00
f1viaplayf1641918326
De streams van Viaplay waren, zeker toen de dienst net nieuw was, niet bekend om hun stabiliteit. Gelukkig waren F1-races ook te volgen via een speciaal tv-kanaal, genaamd Viaplay Xtra. Maar dat wordt in het komende F1-seizoen niet meer aangeboden.
Wie via een tv-provider een abonnement op Viaplay had, kon de afgelopen twee Formule 1 seizoenen ook via een lineair tv-zender kijken. Dat was mogelijk bij verschillende grote aanbieders, zoals Ziggo, KPN en de providers die nu Odido zijn. Maar na 25 februari aanstaande is Viaplay Xtra niet meer beschikbaar.
Daarmee is het kanaal weg uit het aanbod voor het nieuwe F1-seizoen begint met de GP van Bahrein in het eerste weekend van maart. Viaplay Xtra werd in het leven geroepen omdat providers bang waren dat het netwerk overbelast zou raken als alle F1-kijkers de races probeerden te streamen. Dat is volgens Viaplay geen zorg meer en dus stopt het met de tv-zender, zo laat de Zweedse streamingdienst weten aan TotaalTV.

Viaplay Xtra niet meer nodig dankzij F1 TV Pro?

De streams van Viaplay zelf zijn inmiddels stabieler dan voorheen, maar in het afgelopen seizoen waren er evengoed vaak klachten. Mocht dat in het komende seizoen ook weer het geval zijn, dan heeft de kijker ook zonder Viaplay Xtra een alternatief. Viaplay-abonnees krijgen nu namelijk ook gratis toegang tot F1 TV Pro. Mede daarom denkt Viaplay het verdwijnen van de lineaire zender op te kunnen vangen.
Klanten van F1 TV Pro zijn doorgaans tevreden. Voor kijkers die Viaplay alleen voor Formule 1 gebruiken is het sowieso een aantrekkelijk alternatief. Ondanks een recente prijsverhoging is F1 TV Pro namelijk een stuk goedkoper dan Viaplay.