Modsite wil geen risico's nemen met Pokémon mods voor Palworld

News
donderdag, 25 januari 2024 om 11:30
2024 01 03 palworld construccionf1705997798
Nexus Mods is één van de grootste sites voor mods. Maar het platform gaat geen risico nemen met Pokémon mods voor de populaire game Palworld.
Sinds afgelopen weekend is Palworld vanuit het niets een sensatie geworden. In vijf dagen tijd zijn er maar liefst zeven miljoen exemplaren verkocht en daarnaast is de game ook gratis te spelen via Game Pass.
Palworld heeft alleen ook kritiek gekregen. Zo zou de game wel erg veel overeenkomsten tonen met Pokémon en The Pokémon Company doet nu ook officieel onderzoek naar Palworld, omdat het mogelijk 3D-modellen uit de games zou hebben gebruikt.
Door de overeenkomsten met Pokémon is het niet zo vreemd dat modmakers met mods komen om de Pals te vervangen met bekende Pokémon. Nexus Mods is alleen niet van plan om die mods te hosten op de website, zo laat Matthew Elliott, de community lead van Nexus, weten aan PCGamesN.

“We denken dat het toevoegen van Pokemon-content aan Palworld een erg cool idee is en we begrijpen waarom mensen zoiets willen. Echter, we zijn niet comfortabel met het hosten van deze content.”

Juridische actie van Nintendo

Volgens Elliott heeft Nintendo, dat deels de rechten voor Pokémon in handen heeft, namelijk een ‘consistente geschiedenis van het genadeloos indienen van juridische uitdagingen, DMCA’s en takedowns tegen fan-made content’. Nexus vreest dan ook voor juridische stappen als de site mods met Pokémon host.
Die vrees is ook niet ongegrond voor de modsite. Eerder heeft een modder namelijk binnen 24 uur als een DMCA ontvangen van Nintendo, nadat hij een video op X plaatste van zijn eigen Pokémon mod voor Palworld.

Populair Nieuws