Netflix schrapt grote sci-fi film terwijl productie al klaar was

News
donderdag, 25 januari 2024 om 10:30
netflix 5432181 1280f1650986205
Netflix heeft blijkbaar een les geleerd van Warner Bros. De streamingdienst heeft namelijk besloten om de grote sci-fi film The Mothership te schrappen, terwijl de productie van de film al klaar was.
Er is de laatste tijd een opvallende trend gaande in Hollywood. Zelfs als een project al klaar is met filmen, is het geen garantie dat de film ook daadwerkelijk te zien zal zijn in een bioscoop of streamingdienst.
Zo heeft Netflix nu besloten om The Mothership te schrappen, met Halle Berry in de hoofdrol. Jeff Sneider van The Insider brak het nieuws en ook de bronnen van IGN bevestigen de keuze van Netflix.
Volgens een bron dichtbij het project ‘worden zulke beslissingen nooit makkelijk genomen’, maar was het wel nodig. Zo zou de sci-fi film vast zitten in een lange post-productiefase, met meerdere keren uitstel en ‘was het niet mogelijk om de film te voltooien’. Wat precies het probleem was, is niet duidelijk.

Populaire, maar opmerkelijke trend

De trend van het schrappen van projecten die al klaar of bijna klaar zijn, is begonnen door Warner Bros. Het bedrijf besloot eerst om Batgirl niet uit te brengen, ten onvrede van de cast en fans. Daar kwamen later ook nog eens Scoob!: Holiday Haunt en Coyote vs. Acme bij. Met name de laatste was opvallend, omdat de film al helemaal klaar was en bovendien goed werd ontvangen bij een testpubliek.
De makers van Coyote vs. Acme mogen van Warner Bros. dan ook de film verkopen aan een ander bedrijf, waarvoor meerdere kandidaten in de rij staan. Of The Mothership ooit het daglicht zal zien is nog niet bekend.