Viaplay gaat opnieuw bod op F1-rechten uitbrengen, ondanks slechte resultaten

News
donderdag, 11 januari 2024 om 11:30
f1viaplayf1641918326
Het gaat op financieel gebied niet lekker bij Viaplay. Maar ondanks dat slechte resultaten is de streamingdienst weer van plan om een bod uit te brengen op de F1-rechten voor Nederland.
De afgelopen twee jaar is er veel kritiek geweest op Viaplay, sinds de streamingdienst de Formule 1 in Nederland heeft overgenomen. De dienst besloot om veelal haar eigen presentatoren en commentatoren in te zetten, in plaats van de vertrouwde stemmen van Ziggo in te zetten, zoals commentator Olav Mol.
Ondanks dat er veel kritiek is, doet VIaplay met de Formule 1 wel goede zaken in Nederland. Qua omzet hoeft de streamingdienst dan ook alleen maar Netflix voor zich te dulden in ons land. In een interview met De Telegraaf laat Roger Lodewick, de nieuwe CEO voor Viaplay Nederland, dan ook weten dat er officieel een nieuw bod op de F1-rechten wordt uigebracht.

“De onderhandelingen over de uitzendrechten F1 vanaf 2025 worden internationaal door Peter Nørrelund en zijn team gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat wij een goede kans maken onze rechten te behouden.”

Meer kapers op de kust

Het is alleen wel de vraag of Viaplay daadwerkelijk de rechten kan behouden. Er zijn namelijk ook andere partijen die de Formule 1 aan het assortiment willen toevoegen. Zo is het geen geheim dat Ziggo de rechten terug wil hebben, maar ook Canal+ zou van plan zijn om een bod uit te brengen.
Het verliezen van F1 kan grote gevolgen hebben voor Viaplay. Mogelijk verhuizen veel Formule 1-fans dan naar de nieuwe partij. Lodewick denkt alleen niet aan zulke ‘rampscenario’s’ en denkt dat Viaplay met andere sporten (zoals darts, Engels en Duits voetbal en hockey) genoeg te bieden heeft. Daarnaast heeft de CEO als opdracht meegekregen om Viaplay in Nederland ‘Hollandser’ te maken.

Populair Nieuws