Redding Viaplay in Nederland komt van de concurrent

News
vrijdag, 29 september 2023 om 9:30
f1viaplayf1641918326
Momenteel kan je in Nederland op twee manieren live de Formule 1 kijken: via Viaplay of F1 TV Pro. De twee streamingdiensten gaan vanaf 2024 alleen een samenwerking aan in Nederland.
Sinds vorig jaar is de Formule 1 in Nederland flink op de schop gegaan. Na de verschijning van Max Verstappen in de sport was het namelijk mogelijk om F1 te volgen via Ziggo, waardoor de sport voor een groot gedeelte van Nederland gratis te volgen was. Sinds 2022 zijn de rechten alleen in handen van Viaplay, waarvoor kijkers een maandelijks abonnement moeten afsluiten.
Vanaf 2024 krijgen abonnees alleen wel meer waar voor hun geld. Volgend jaar krijgen klanten van Viaplay namelijk ook toegang tot F1 TV Pro, de streamingdienst van de Formule 1 zelf, dat meldt onder andere GPblog.com. Met de dienst kan je niet alleen live races volgen, maar krijg je ook toegang tot een enorm archief van historische Grands Prix en diepgaande analyses.
Max Verstappen, die ambassadeur is van Viaplay, is blij met de samenwerking tussen de twee streamingdiensten.

“Ik ben trots op de unieke content die we in samenwerking met Viaplay produceren voor zowel de fans in Nederland als de rest van de wereld. Het is goed nieuws dat Viaplay en F1 TV Pro gaan samenwerken, waardoor de Nederlandse kijkers elk raceweekend van nog meer actie kunnen genieten.”

Wat gebeurt er met F1 TV Pro?

F1-fans die momenteel een abonnement hebben op F1 TV Pro en niet het maandelijkse bedrag willen betalen voor Viaplay hoeven zich geen zorgen te maken. Het blijft vanaf volgend jaar namelijk ook gewoon mogelijk om een los abonnement te nemen op F1 TV Pro.
Er zit namelijk een flink verschil in kosten tussen de twee streamingdiensten. Waar je voor Viaplay maandelijks 15,99 euro per maand moet betalen, kost F1 TV Pro maar 64,99 euro per jaar. Dat is omgerekend ongeveer 5,40 euro per maand.

Populair Nieuws