Formule 1 kijken wordt een stuk duurder bij F1 TV Pro

News
maandag, 15 januari 2024 om 10:30
max verstappen gp singapore 2023 sparksf1695025003
In Nederland heb je twee manieren om Formule 1 te kijken. Een abonnement via Viaplay gold lang als de duurdere optie, terwijl F1 TV Pro als het goedkoper alternatief bekend stond. Daar is nu deels een einde aan gekomen, het abonnement bij F1 zelf is naar aanloop van het nieuwe seizoen een stuk duurder geworden.
Het is nog een kleine twee maanden tot het nieuwe Formule 1 seizoen op 21 februari begint met de eerste tests in Bahrein, waarna de eerste echte race op 2 maart begint. Toch begint het Formule 1 seizoen van 2024 met een domper. Wie de voorbereidingen, kwalificaties en races op TV wil volgen is dit jaar fors meer kwijt voor zijn abonnement bij F1 TV van de Formule 1 organisatie zelf.
Je krijgt de live-feeds dan ook direct bij de bron vandaan. Daarnaast was F1 TV Pro ook de goedkopere optie om de Formule 1 races te volgen. Voor 64,99 was je klaar en kon je het hele jaar alle weekeinden helemaal volgen.
Helaas heeft de organisatie van de F1 besloten dat het abonnement best wat duurder mocht worden en heeft de prijs voor het komende seizoen verhoogd met meer dan 45 procent naar 94,99 euro voor een jaar. Ook een maandabonnement is nog steeds mogelijk en gaat vanaf nu 11,90 euro per maand kosten.

Prijsverhoging geldt niet voor iedereen

De toch wel flinke prijsverhoging geldt gelukkig niet voor iedereen. Wie al een lopend abonnement heeft, kan deze verlengen voor de oude prijs van 64,99 euro. F1 TV heeft dit nog niet bevestigd, maar een verhoging van de abonnementsprijs dient minstens een maand van tevoren aangekondigd te worden en dat is tot nu toe nog niet gedaan. Het lijkt er dus op dat bestaande abonnees de dans ontspringen.
Wie een F1 TV Pro abonnement afneemt krijgt niet alleen toegang tot de live-uitzendingen van F1 TV gedurende de raceweekeinden, maar ook de voor- en nabeschouwingen, tech-talk en toegang tot het enorme archief aan samenvattingen van alle eerder gereden races.

Populair Nieuws