Na vier maanden stoppen, komt Viaplay toch weer met jaarabonnement

News
dinsdag, 23 januari 2024 om 9:00
f1viaplayf1641918326
Wat is net zo veranderlijk als het weer? Viaplay. De streamingdienst heeft het lastig en dat vertaalt zich in genomen keuzes, waar ineens op terug wordt gekomen. Mensen kunnen namelijk weer een jaarabonnement nemen nadat dit eerder was afgeschaft, zo meldt TotaalTV.
De jaarabonnementen van Viaplay werden vier maanden geleden afgeschaft. Mensen die een abonnement hadden lopen, werden min of meer voor blok gezet en konden alleen doorgaan met de service via een maandabonnement. Dit keer 12 maanden, zou uitkomen op een veel hoger bedrag dan een jaarabonnement. Het verschil was bijna 50 procent.
TotaalTV schrijft het volgende: ‘Maar Viaplay van 2023 en Viaplay van 2024 lijken twee verschillende bedrijven. Bij moederbedrijf Viaplay Group zijn belangrijke wijzigingen doorgevoerd en er is met steun van Canal+ en PPF getracht de zaken financieel weer op de rails te krijgen.’

Viaplay jaarabonnement nu wel duurder

Wie nu kijkt op de site van Viaplay is in staat om een abonnement te nemen van 12,79 euro per maand. Daaronder staat vermeld: ’12 maanden bindend aanbod.’ en ook ‘*Het abonnement heeft een bindende periode van 12 maanden. De minimale prijs die u betaalt is 153,48 euro. De algemene voorwaarden van Viaplay zijn van toepassing’
Bij het andere abonnement van 15,99 euro staat dat dit abonnement maandelijks opgezegd kan worden. Wel moet hierbij de melding worden gemaakt dat het bedrag voor een huidig jaarabonnement hoger uitvalt dan het jaarabonnement van vorig jaar. Toen waren mensen namelijk 125,88 euro kwijt door elke maand 10,49 euro af te tikken.
Mensen die momenteel gebruik willen maken van het abonnement van Viaplay dienen dit te doen via de officiële website. Hoewel de service op flink wat kritieken kan rekenen en in zwaar weer verkeert, is het wel de streamingdienst met de Nederlandse rechten voor Formule 1.