‘Viaplay vertrekt al snel uit dit land’

News
donderdag, 21 september 2023 om 13:30
viaplayf1647263873
Het gaat niet bijzonder goed met Viaplay. Eerder dit jaar werd duidelijk dat er grote financiële problemen waren. De dienst gaat zelfs weg uit een aantal landen en dat lijkt al best snel te gebeuren.
De afgelopen jaren was Viaplay bezig met een flinke uitbreiding. Maar nadat de resultaten dit jaar zo tegenvielen dat alle voorspellingen voor de rest van het jaar helemaal werden ingetrokken, besloot de dienst weer te gaan inkrimpen. Binnen afzienbare tijd worden de operaties in verschillende landen gestaakt.
Poolse media lijken er nu vrij zeker van dat Viaplay nog voor het einde van het jaar weg is uit Polen. WirtualneMedia meldt bijvoorbeeld dat andere sportzenders onderling al vermoeden dat Viaplay uiterlijk eind december weg is. Er zouden gesprekken gaande zijn om de uitzendrechten die de dienst in handen heeft te herverdelen.

Gaat Viaplay ook weg uit Nederland?

Hoewel veel Nederlanders niet bijzonder tevreden zijn over Viaplay, lijkt het er niet op dat de dienst ook hier weggaat. Viaplay is hier naar eigen zeggen bijna winstgevend. Het plan is dan ook om in Nederland actief te blijven. Ook in Scandinavië, waar de dienst vandaan komt, blijft Viaplay actief.
Toch maakt de dienst ook hier een paar opvallende zetten. Zo is het jaarabonnement afgeschaft. Dat abonnement was goedkoper dan wanneer je 12 maanden lang een maandabonnement neemt, dus klanten moeten nu meer betalen, waardoor er ook meer binnenkomt voor Viaplay.