Viaplay blijft voorlopig gewoon in Nederland

News
donderdag, 20 juli 2023 om 11:00
viaplayf1647263873
Het is niet overdreven om te zeggen dat de tevredenheid over Viaplay in Nederland tegenvalt. Sommige kijkers waren na recente berichten over zwaar weer voor de streamingdienst wellicht hoopvol dat Viaplay zich terug zou trekken uit Nederland. Maar dat blijkt niet het geval.
Het gaat niet goed met Viaplay. Onlangs moest het bedrijf alle financiële verwachtingen voor dit jaar intrekken en was er zelfs sprake van dat de dienst zich uit sommige markten terug zou trekken. Er zijn nu inderdaad landen waar Viaplay weer weggaat, maar in Nederland blijft de dienst voorlopig (via Deadline).
Viaplay was pas net begonnen in de VS en het VK, maar daar stopt het bedrijf, in ieder geval met goedkopere abonnementen waarmee je geen sport kan kijken. De focus gaat nu meer liggen op de Scandinavische thuismarkt en op Nederland. Eventuele uitbreiding naar andere landen is verder de toekomst in geschoven en hetzelfde geldt voor vooruitzichten op winstgevendheid van de dienst.

Wordt heel Viaplay verkocht?

Die nieuwe focus op de thuismarkt lost de problemen van Viaplay alleen niet in één klap op. De dienst moet ook flink bezuinigen. Daarvoor wordt maar liefst een kwart van de werknemers ontslagen.
Daarnaast zijn er nog veel drastischer maatrgelen die de dienst oveweegt. Niet de minste is het verkopen van het hele bedrijf. Daar lijkt nog geen beslissing over te zijn gemaakt en het zal mogelijk nog even duren voor dat gaat gebeuren.

Populair Nieuws