Slechte berichten over Viaplay 'zijn grotendeels onzin' volgens topman

News
dinsdag, 12 september 2023 om 9:30
f1viaplayf1641918326
Het gaat niet goed met Viaplay op financieel gebied. Maar volgens Marco Zwaneveld van Viaplay zijn berichten met nog meer slecht nieuws, zoals het sluiten van het kantoor in Amsterdam, grotendeels onzin.
Viaplay kwam vorig jaar met veel bombarie de Nederlandse markt op. Het Zweedse bedrijf had meteen de aandacht getrokken door de rechten voor de Formule 1 over te nemen van Ziggo en die achter een betaalmuur te zetten. De rechten voor de koningsklasse van de motorsport waren dan ook niet bepaald goedkoop.
Maar met de enorme populariteit van de Formule 1 verwachtte Viaplay snel het Nederlandse publiek achter zich te krijgen en het geld terug te verdienen. Dat laatste gaat alleen nog niet zo makkelijk. In het tweede kwartaal leed de Viaplay Group een verlies van maar liefst 570 miljoen euro. Vlak daarna stapte de CEO op.
Sinds de bekendmaking van de slechte financiële cijfers, duiken er veel berichten op over slechte situaties bij Viaplay, zoals het sluiten van kantoren en vele ontslagen. Ook zou Ziggo weer de rechten voor de Formule 1 overnemen. Volgens Marco Zwaneveld, de Head of Sports Netherlands bij Viaplay, klopt het meeste daarvan niet, zo laat hij weten in een interview met Motorsport.com.

“Het kantoor in Amsterdam is er nog steeds. Er zijn alleen functies verdwenen. Ga er maar vanuit dat ongeveer 75 procent van wat je hebt gehoord niet klopt. Ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien in de voorbije periode. Als mensen het leuk vinden om onzin te schrijven, dan moeten ze dat lekker doen. Maar wij gaan niet overal op reageren. Dat heeft geen zin.”

Bieden op F1-rechten

Momenteel heeft Viaplay nog tot en met volgend seizoen de rechten in handen voor de Formule 1. Binnenkort zullen de rechten voor 2025 en verder worden geveild door Formula One Management. Viaplay is gewoon van plan om daar op te bieden en Ziggo Sport heeft ook bekendgemaakt dat er een poging wordt gedaan. Of er ook andere jagers op de loer liggen is niet bekend.