Viaplay dwingt klanten duurder abonnement te nemen

News
dinsdag, 12 september 2023 om 10:30
f1viaplayf1641918326
Zelfs als er geen kortingsacties beschikbaar zijn, kun je meestal iets besparen op een streaming-abonnement door per jaar te betalen in plaats van per maand. Maar die optie hebben Viaplay klanten straks niet meer. Wanneer je jaarabonnement verlopen is moet je een duurder maandabonnement nemen.
Van alle streamingdiensten die in Nederland beschikbaar zijn, heeft Viaplay één van de hoogste maandprijzen. De dienst kost 15,99 euro, een bedrag dat je verder alleen bij het duurste Netflix-abonnement vindt. Het was lange tijd mogelijk om op jaarbasis zo’n 24 euro te besparen via een jaarabonnement, maar die mogelijkheid bestaat niet meer, bevestigt Viaplay aan Streamwijzer.
De reden daarvoor is dat de streamingdienst zich wil richten op het maandelijkse aanbod. Klanten die nog een jaarabonnement hebben, houden dat totdat de twaalf maanden waarvoor ze betaald hebben voorbij zijn. Daarna wordt het abonnement automatisch omgezet naar een duurder maandabonnement.

Geen jaarabonnement, wel aanbiedingen voor Viaplay

Viaplay is wel van plan om goedkopere abonnementen aan te blijven bieden, maar daarbij zal het alleen om aanbiedingen gaan. Momenteel kun je bijvoorbeeld drie maanden lang een abonnement krijgen voor 9,99 euro per maand. De dienst probeert met veranderende aanbiedingen en pakketten aan de behoeften van klanten te voldoen.
Momenteel verkeert Viaplay in financieel zwaar weer, waardoor de dienst zich zelfs terugtrekt uit verschillende landen. In Nederland blijft de dienst bestaan: de verwachting is dat de dienst hier binnenkort winst gaat maken. Naar eigen zeggen heeft Viaplay meer dan een miljoen Nederlandse abonnees.

Populair Nieuws