Viaplay lijkt keihard te floppen, vertrekt misschien uit Nederland

News
donderdag, 13 juli 2023 om 18:00
viaplayf1647263873
Het gaat niet best met Viaplay. Vorige maand liet de dienst al weten dat de resultaten erg tegenvallen. De situatie blijkt nu zelfs zo erg dat de dienst misschien verdwijnt uit Nederland.
Vorige maand liet Viaplay weten dat de verwachte financiële resulaten voor dit jaar naar beneden werden bijgesteld. De dienst kon niet voldoende bezuinigen en de bedrijfsomgeving was erg ongunstig. Toenmalig Viaplay-baas Anders Jensen stapte per direct op en werd opgevolgd door Jørgen Madsen Lindemann.
Lindemann komt nu, vlak voor de kwartaalbespreking van volgende week, met nog slechter nieuws over de dienst. De verwachtingen voor dit jaar worden helemaal ingetrokken en veel activiteiten van Viaplay liggen onder de loep. Alle internationale activiteiten worden extra nauwkeurig bekeken.
Dat zou kunnen betekenen dat de dienst er in sommige landen mee ophoudt. Nederland wordt niet expliciet genoemd, maar voor de Scandinavische onderneming is de Nederlandse tak een onderneming in het buitenland. Op 20 juli onthult Viaplay tijdens de kwartaalbespreking meer details over bezuinigingsplannen.

Nederlanders zien geen toekomst voor Viaplay

Als Viaplay inderdaad uit Nederland vertrekt, komt dat overeen met de verwachting van half Nederland. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat Nederlandse kijkers verwachten dat de dienst het hier niet lang meer uithoudt. Er zijn al sinds de introductie veel klachten, met name over de Formule 1 uitzendingen en veel klanten hebben er anderhalf jaar later weinig vertrouwen in dat het nog goedkomt.

Populair Nieuws