Viaplay trekt handig F1 aanbod nu alweer in

News
vrijdag, 11 augustus 2023 om 9:30
f1viaplayf1641918326
Formule 1 is een grote reden om een Viaplay-abonnement te nemen. Maar wie alleen bij hoge uitzondering een hele race kijkt, wil misschien liever niet betalen voor een abonnement. Voor die mensen kwam er niet al te lang geleden een handig alternatief, maar dat wordt nu alweer ingetrokken.
Als je wel eens een Grand Prix wil zien, maar niet het hele seizoen volgt, is een Viaplay-abonnement het geld misschien niet waard. Maar eind juni kwam KPN met de mogelijkheid om een dagpas voor een F1-uitzending van Viaplay te kopen. Voor 12 euro kon je dan een dag lang op een speciale zender naar de Formule 1 kijken.
Wie erop had gehoopt om op die manier de GP van Zandvoort te kijken heeft pech: de dagpas is er alweer uit. KPN is er “op aandringen van Viaplay” mee gestopt, zo laat de provider weten aan Bright. De dagpas heeft uiteindelijk maar één of twee weekenden bestaan.

Waarom is de Viaplay dagpas verdwenen?

Het is niet helemaal duidelijk waarom de dagpas nu alweer wordt afgeschaft. Wel is inmiddels duidelijk dat Viaplay financieel in zwaar weer verkeert. De maandprijs van een abonnement is hoger dan die van een dagpas, dus wellicht hoopt Viaplay op deze manier meer te verdienen aan klanten die één GP willen zien.
De situatie bij Viaplay zorgt ervoor dat de dienst zich uit verschillende landen terug moet trekken. Veel Nederlanders verwachtten dat de dienst het hier ook niet lang meer uit zou houden. Maar volgens Viaplay is de operatie in Nederland bijna winstgevend, dus het bedrijf blijft hier voorlopig zaken doen.