Exclusieve content verdwijnt van Viaplay

News
maandag, 07 augustus 2023 om 13:00
viaplayf1647263873
Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg streamingdiensten in Nederland. Om er echt uit te springen en de consument te winnen is exclusieve content zeer belangrijk. Viaplay doet op dat gebied een grote stap terug: de streamingdienst raakt namelijk exclusieve content kwijt.
Viaplay had grote plannen voor Nederland: de streamingdienst wilde in de top twee streamingdiensten van Nederland terechtkomen. Deze droom lijkt in het water te zijn gevallen. Onlangs trok het bedrijf alle financiële verwachtingen voor dit jaar in en er moet een hoop bezuinigd worden. Daarom besloot de dienst eerder al zich meer te focussen op de Scandinavische thuismarkt en Nederland.
Nu ziet Viaplay zich ook noodgedwongen om in verschillende landen, waaronder ons land, dure exclusieve content te schrappen. Zo is het tv-programma Dragons Den niet langer op Viaplay te zien. In dit programma zoeken ondernemers investeerders om hun plannen uit te werken. Het was de eerste exclusieve Nederlandse content van de streamingdienst, maar nu verhuist Dragons Den naar NPO.
De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is op 1 september te zien. Het investeerdersteam bestaat dit seizoen uit Peter Schoen, Elske Doets, Bas Witvoet en Manon van Essen. Jort Kelder keert terug als presentator.

Krijgt Viaplay een nieuwe eigenaar?

Overigens is er misschien een grotere verandering bij Viaplay op komst. Er zou namelijk een investeerder zijn die geïnteresseerd is in het overnemen van Viaplay Group. Deze investeerder, PPF, is sinds kort voor 6 procent eigenaar van Viaplay. Hoewel dit nog lang niet genoeg is voor een overname, zou het bedrijf bezig zijn om voldoende geld vrij te maken om een meerderheidsbelang te kopen.

Populair Nieuws