Groot gedeelte Nederlanders verwacht dat Viaplay verdwijnt

News
dinsdag, 11 juli 2023 om 17:00
viaplay met tekstf1648643997
Al sinds de komst van Viaplay in ons land vorig jaar, zijn er veel verschillende geluiden te horen over de streamingdienst. Volgens veel Nederlanders ziet de toekomst er alleen niet rooskleurig uit en wordt er verwacht dat de dienst verdwijnt.
Toen Viaplay naar Nederland kwam in 2022, kwam de streamingdienst meteen binnen met een grote klapper. Het Zweedse bedrijf had namelijk de uitzendrechten van de Formule 1 overgenomen van Ziggo. Met die sport was er een goede hoop bij Viaplay om in korte tijd een groot aantal abonnees te krijgen in Nederland.
Het gaat de laatste tijd alleen niet zo goed met Viaplay. Er zijn namelijk nog steeds veel klachten, over onder andere technische problemen, en de waarde van de Viaplay Group op de beurs is de laatste tijd enorm gezakt. In een kwartaal tijd is de streamingdienst maar liefst 77 procent van de beurswaarde verloren. Topman Anders Jensen heeft daarom besloten op te stappen.
Veel Nederlanders hebben dan ook geen goede hoop in de toekomst van Viaplay. In een onderzoek van Streamwijzer werd streamers gevraagd naar de verwachting van streamingdiensten in Nederland. Maar liefst 51 procent van de ondervraagden verwacht dat Viaplay over vijf jaar is verdwenen.

Wel vertrouwen in andere streamingdiensten?

Het percentage van Viaplay is helemaal hoog wanneer je het vergelijk met andere streamingdiensten. De tweede streamingdienst waar Nederlanders het minste vertrouwen in hebben is namelijk HBO Max, dat volgend jaar verandert in Max na een fusie met discovery+. 16 procent van de ondervraagden denkt dat die streamingdienst over vijf jaar niet meer bestaat in ons land.
In SkyShowtime is er ook iets minder vertrouwen met 13 procent, maar daarna gaat het percentage snel omlaag. Slechts 7 procent heeft weinig hoop in Netflix en Prime Video, terwijl Videoland en Disney+ onderaan de lijst staan met respectievelijk 4 en 3 procent.