Epic Games laat je grote keuzes maken in twee gratis games!

News
vrijdag, 11 augustus 2023 om 9:00
epic gamesf1645113725
Verenig het uit elkaar gevallen Europa of speel Big Brother om een terroristische aanslag te voorkomen: Epic Games geeft twee heel verschillende ervaringen weg deze week. Beide games staan garant voor vele uren speelplezier, soms met een beetje een duister kantje.
Epic Games is goed bezig! De geweldige games vliegen ons al weken om de oren en ook deze week mag je de wekelijkse gratis games niet missen! Epic Games laat ons de historie herschrijven in het epische Europa Universalis IV. Laat maar eens zien dat jij Europa wél kan verenigen en je politieke tegenstanders uit kan schakelen!
Ook mogen we Big Brother uithangen door te gaan speuren in allerlei online feeds, in de hoop een terroristische aanslag te voorkomen. Hoe ver ga je om het leven van velen te beschermen?

Europa Universalis IV

Deze game is bepaald niet nieuw meer. Deze week is de game zelfs precies 10 jaar oud! Dat is een mooi moment om de game gratis weg te geven, moet Paradox Interactive gedacht hebben. Dankzij hun vrijgevigheid kunnen we deze week de diepe gameplay van deze bijzondere game.
Europa Universalis IV (EUIV) is een zogenaamde grand-strategy game, waarin je als speler je volk gedurende een kleine vier eeuwen bestuurt in een poging het Europeese politieke toneel te domineren. Daarbij maak je gebruik van diplomatiek, handel en wapengekletter. De omvang van EUIV is enorm met meer dan 4700 provincies om in te lijven of handel mee te drijven. Lukt het je om na vier eeuwen heel Europa onder je bewind te krijgen?

Orwell: Keeping an Eye on You

Orwell is een heel ander type game. Orwell staat voor een nieuw onderzoeksprogramma van de overheid en jij bent de eerste menselijke werknemer. Je hebt vrijwel oneindige mogelijkheden tot je beschikking om het leven van iedere bewoner van het land te volgen. In ware Big Brother stijl kan je hun dagelijkse beslommeringen volgen.
Na een terroristische aanval krijg jij de taak om de plegers op te sporen. Je volgt mogelijke daders en rapporteert verdachte handelingen. let daarbij wel op: alles wat je rapporteert heeft wel consequenties! Zijn die verdenkingen wel terecht en leid je geen onschuldigen naar de gevangenis? Wat is de prijs die betaald moet worden voor deze totale controle?

Gratis games in de Epic Games Store

Fans van gratis games zonder abonnement zijn goed af bij Epic Games. Epic geeft al tijden wekelijks gratis games weg en daar hoef je niets voor te doen. In tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice zijn de games echt helemaal gratis en blijven ze zonder enige abonnementsvorm van jou.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.