Fans niet blij met Viaplay's Formule 1 uitzending

News
vrijdag, 11 maart 2022 om 10:30
viaplay met tekstf1648643997
De eerste testdag in Bahrein voor het aankomende Formule 1 seizoen zit er op. Voor kersverse streamingdienst Viaplay betekent dat de eerste liveuitzending rondom het Formule 1 seizoen. Fans laten zich na de eerste uitzending flink horen en zijn totaal niet tevreden.
Sinds dit seizoen liggen de uitzendrechten van Formule 1 niet meer bij Ziggo, maar bij Zweedse streamingdienst Viaplay. De streamingdienst die eerder deze maand lanceerde levert een compleet programma rondom Formule 1 vol met nieuwe presentatoren en commentatoren. Toch maakt Viaplay's eerste Formule 1 liveuitzending niet bepaald een beste indruk.
Op Twitter regent het met commentaar en positief is het niet. Zo komen klachten binnen rondom de kwaliteit van de livestream zelf die maar 720p zou lijken, terwijl F1 TV Pro 1080p aanbiedt. Ook is het commentaar dodelijk saai volgens Twitteraars.
Een greep uit de reacties hieronder:
Wel moet gesteld worden dat de commentatoren tijdens de testdagen niet altijd aanwezig zullen zijn tijdens de races. Op de testdag in Bahrein wordt het commentaar namelijk geleverd door Allard Kalff en Sebastiaan Bleekemolen. Het tweetal doet alleen verslag van de vrije trainingen en de Formule 2. Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk leveren tijdens de races zelf het commentaar.

Viaplay's Formule 1-plan heeft tijd nodig

Hopelijk kan Viaplay de klachten nog verwerken voor het Formule 1-seizoen daadwerkelijk aftrapt. Op 18 maart start het nieuwe Formule 1-seizoen daadwerkelijk met haar eerste race. Het is de Grand Prix van Bahrain waarmee het seizoen afgetrapt wordt. Het volledige raceweekend wordt via Viaplay uitgezonden, waaronder de race die op 20 maart om 18.00 uur Nederlandse tijd start.