Viaplay riskeert boete door vele klachten

News
vrijdag, 12 augustus 2022 om 10:00
viaplayf1647263873
Er is veel ontevredenheid over Viaplay onder klanten. Veel mensen nemen een abonnement op de dienst om sportwedstrijden van bijvoorbeeld de Formule 1 en de Premier League te volgen, maar krijgen vaak te maken met slecht of haperend beeld. Viaplay riskeert nu een boete vanwege alle klachten.
Veel Nederlanders klagen bijna wekelijks over de kwaliteit van de sportstreams van Viaplay. Nou staan we bekend als een klaagvolkje, maar het blijkt toch echt geen Nederlands probleem te zijn. Ook in Polen blijken klanten vaak klachten te hebben over de streams van de dienst.
Daardoor riskeert de streamingdienst nu een boete van de Poolse marktautoriteit UOKiK, zo meldt Wirtualne Media (via BroadbandTVNews). UOKiK en andere relevante autoriteiten hebben namelijk veel klachten gehad over Viaplay. Ook in Polen gaat het vaak om haperend beeld en bufferende streams.
Klanten hebben ook geklaagd bij Viaplay zelf. Dat heeft daar weinig uitgehaald: klachten werden van tafel geveegd, of er kwam een kleine korting op het abonnementsgeld van de volgende maand. UOKiK heeft Viaplay om een verklaring gevraagd, maar kan overgaan op een waarschuwing of boete.

Gaat Viaplay iets doen aan de kwaliteit?

In Nederland was er aanvankelijk ook weinig gehoor voor de vele klachten, totdat de Consumentenbond zich met de problemen bemoeide. Inmiddels heeft Viaplay meermaals aangegeven dat het bedrijf graag de ontevreden klanten tevreden wil krijgen, waarbij ook compensatie op tafel ligt. Als de vele klachten over de Premier League van afgelopen weekend een indactie zijn, wil het nog niet heel erg vlotten met de verbetering van de kwaliteit.

Populair Nieuws