Viaplay werkt hard aan verbetering F1 streams

News
vrijdag, 22 juli 2022 om 9:34
f1viaplayf1641918326
We weten inmiddels maar al te goed dat veel Viaplay-klanten ontevreden zijn over de kwaliteit van de streamingdienst. De dienst heeft in ieder geval tot 2024 de uitzendrechten van de Formule 1 in handen, maar er zijn nog maar weinig uitzendingen vlekkeloos verlopen. Viaplay-CEO Anders Jensen laat weten dat er “snoeihard” wordt gewerkt om de klachten rondom F1 aan te pakken.
Al sinds het begin van het F1 seizoen wordt er veel geklaagd over Viaplay. De klachten werden alleen niet gehoord, zo leek het, totdat de consumentenbond eraan te pas kwam. Inmiddels is het bedrijf op de hoogte en de CEO geeft tegenover Motorsport.com aan dat er aan verbetering gewerkt wordt:
Dat de kwaliteit van Viaplay anders is dan men voorheen gewend was, heeft volgens Jensen te maken met een verschil in technologie. Streaming werkt anders dan lineaire tv en het kost tijd om de overstap naar streaming goed te maken. Met name grote schermen zouden een probleem zijn: de kwaliteit op tablets en smartphones zit vaak wel goed, maar casten naar een groter scherm veroorzaakt problemen.
viaplay met tekstf1648643997

Veel twijfelende Viaplay-klanten

Onlangs bleek uit onderzoek dat er zoveel ontevreden abonnees zijn dat maar een kleine helft van de Viaplay-klanten hun abonnement zeker wilde voortzetten. Maar volgens Jensen is het aantal ontevreden klanten juist niet zo groot, maar wel heel luid. Dat laatste hoort ook zo volgens de CEO, want ook ontevreden klanten mogen de best mogelijke service verwachten.

Populair Nieuws