Viaplay krijgt weer veel kritiek, nu over voetbal

News
maandag, 08 augustus 2022 om 9:30
viaplay met tekstf1648643997
Hoewel Viaplay in een relatief korte tijd veel abonnees voor zich heeft weten te winnen, zijn die niet altijd even tevreden. Dat was al goed te merken aan de reacties op de Formule 1, maar ook voetbalfans zijn niet over de dienst te spreken. Veel kijkers van de Premier League hebben last van technische problemen.
Sinds Viaplay is begonnen in Nederland zijn er bijna wekelijks klachten over de dienst. De ontevredenheid over de beeldkwaliteit en het commentaar bij de Formule 1 was en is groot. Maar ook bij de Premier League en Bundesliga lijkt het niet zo lekker te lopen.
Recente klachten over de Formule 1 gingen vooral over het commentaar, maar voor voetbalfans is het ook weer raak met de beeldkwaliteit. Veel mensen die dit weekend geprobeerd hebben om de Premier League te volgen konden maar weinig zien en klaagden daar veelvuldig over op Twitter.

Premier League bij Viaplay alleen te streamen

Een mogelijke verklaring dat het bij het voetbal weer zo mis lijkt te gaan is dat je de wedstrijden alleen kunt streamen. De Formule 1 is tot dusver ook nog te zien geweest via een speciaal lineair tv-kanaal, zodat niet iedereen die de races wil zien daadwerkelijk de stream gebruikt. Bij het voetbal kun je alleen streamen, waardoor de dienst mogelijk meer belast wordt.
In het verleden heeft Viaplay er wel eens lang over gedaan om te reageren op klachten. Dat lijkt de laatste maanden een stuk beter te gaan. Bovendien heeft de CEO aangegeven dat ook ontevreden klanten recht hebben op de best mogelijk service, dus hopelijk wordt in ieder geval de kwaliteit snel aangepakt.