Viaplay prijs gaat toch niet omhoog

News
donderdag, 04 augustus 2022 om 9:32
viaplayf1647263873
Er is al een tijdje enige onduidelijkheid over de prijs van Viaplay. Vlak voor het aflopen van de introductiekorting kwam namelijk het bericht dat sommige gebruikers bij het afsluiten van een abonnement een hogere prijs kregen te zien. Viaplay geeft nu aan dat een dergelijke prijsverhoging er niet aan zit te komen.
Een tijdje geleden ontdekte Streamwijzer dat wie een Viaplay abonnement probeerde af te sluiten op een Apple apparaat een hogere prijs kreeg te zien dan nu geldt voor Viaplay. Zelfs na het aflopen van de introductieprijs lagen de maandelijkse kosten nog lager dan wat daar vermeld stond. Velen vermoedden dan ook dat het hier om een prijsverhoging ging die in 2023 zou worden ingevoerd.
Maar dat blijkt niet het geval. Ondanks dat er in Polen een prijsverhoging aan zit te komen, staat deze niet op het programma voor Nederland. Dat heeft Viaplay laten weten aan Streamwijzer en later nog eens bevestigd tegenover TotaalTV.
Wel geeft de dienst aan dat prijzen kunnen verschillen afhankelijk van waar je het abonnement afsluit. Als je dat rechtstreeks bij Viaplay doet betaal je altijd de prijs zoals vermeld op de site van de dienst. Neem je een abonnement via een partner, zoals iTunes, dan kan de prijs afwijken. Dat kan verklaren waarom Apple-gebruikers een andere prijs te zien kregen.

Wat zijn de kosten van Viaplay?

Voor Viaplay betaalde je tot het begin van deze maand een introductieprijs van 9,99 euro per maand. De maandprijs is per 1 augustus, zoals altijd al gepland, omhoog gegaan naar 13,99 euro, maar je kunt nog steeds besparen. Er loopt namelijk een nieuwe aanbieding voor een jaarabonnement, waarmee de prijs die je per maand betaald zich laat berekenen als 10,49.

Populair Nieuws