Viaplay kampt met technische problemen

News
dinsdag, 08 maart 2022 om 11:00
viaplayf1647263873
Viaplay heeft haar eerste weekend in Nederland achter de rug. Helaas liep het niet helemaal vlekkeloos. Veel kijkers klaagden over technische problemen tijdens de sportuitzendingen.
Viaplay is net begonnen in Nederland. Helaas blijkt nu dat de streamingdienst ook nog wat kinderziektes heeft. Meteen bij lancering van de dienst ging er al het één en ander mis. Ook dit weekend hadden veel kijkers last van problemen, in het bijzonder met het beeld van de dienst.
Veel kijkers van het UK Open darts-toernooi van de PDC hadden last van haperend beeld. Ook liep het beeld niet altijd gelijk met het geluid. Vergelijkbare problemen werden gemeld door kijkers van de Bundesliga — zij het in mindere mate.
Dat is natuurlijk erg vervelend, helemaal omdat Viaplay de komende jaren de exclusieve rechten heeft om veel sporttoernooien uit te zenden. Er is dus vaak geen beter werkend alternatief. Viaplay onderzoekt dan ook wat de problemen veroorzaakt.

Liggen de problemen met Viaplay aan je provider?

De technische problemen van Viaplay konden bij iedereen voorkomen. Er is geen verband ontdekt tussen internetproviders van de klant en het stotteren van het beeld. Voor een enkeling kan het misschien een internetprobleem zijn geweest, maar in de meeste gevallen liggen de technische problemen aan de kant van Viaplay.
Het is te hopen dat Viaplay het probleem snel kan oplossen, want binnenkort begint de Formule 1. Dit moet een grote publiekstrekker worden voor de streamingdienst en het zou vervelend zijn als de problemen aanhouden. Gelukkig is er juist uit zorg voor overbelasting van Viaplay de keuze gemaakt om de races ook op een speciaal tv-kanaal uit te zenden.