Anne-Marie Fokkens is darts-presentatrice Viaplay

News
vrijdag, 04 maart 2022 om 13:30
viaplay logo no tekstf1643883108
De eerste sportuitzending van Viaplay zit erop. Het was een wedstrijd in Premier League Darts. De avond was tevens het debuut van Anne-Marie Fokkens als Viaplays darts-presentatrice.
Viaplay heeft de uitzendrechten van veel populaire sporten voor de komende tijd in handen. Dat betekent in veel gevallen ook een wisseling van de wacht in de presentatie. Zo ook bij Darts, waarvoor Viaplay Anne-Marie Fokkens heeft gevonden.
Fokkens presenteerde donderdag 3 maart haar eerste darts-wedstrijd voor Viaplay. Ze werd in de studio bijgestaan door Co Stompé en Jerry Hendriks. Jacques Nieuwlaat leverde commentaar en Arjan van der Giessen was op locatie.
Het is voor het eerst dat een darts-uitzending in Nederland wordt gepresenteerd door een vrouw, maar het ontbreekt Fokkens niet aan ervaring. Eerder deed ze al veel sportverslag voor onder andere Ziggo en RTL. Daar deed ze veelal verslag van voetbal.
Fantieke darts-liefhebbers zullen Fokkens voorlopig vaag zien, maar ook de vertrouwde stem van Koert Westerman zal nog te horen zijn. Hij is namelijk ook aangenomen bij Viaplay. Fokkens en Westerman zullen elkaar afwisselen.

Nieuwe presentatie bij Viaplay

Niet alleen darts-fans zullen met de lancering van Viaplay moeten wennen aan nieuwe presentatoren en commentatoren. Ook van de Formule 1 is bijvoorbeeld al een heel nieuw team bekend. Hoe de taakverdeling daar zit kun je hier lezen.
Ook buiten sport om heeft Viaplay grote plannen voor Nederland. De dienst wil namelijk tot de grootste streamingdiensten van ons land behoren. Daarbij is sport belangrijk, maar de streamingdienst gaat ook Nederlandse films en series maken.

Populair Nieuws