Viaplay komt naar TV met Formule 1-kanaal

News
woensdag, 09 februari 2022 om 17:00
f1viaplayf1641918326
Viaplay wordt binnenkort beschikbaar en zal voor Formule 1-fans veel te bieden hebben. Nu is er een nieuw detail bekend: de Formule 1 programmering zal je namelijk niet meer naar je TV hoeven streamen.
Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. De nieuwe streamingsdienst die eraan komt genaamd Viaplay. Op de redactie hebben we het al gehad over de mogelijkheden van de nieuwe streamingsdienst maar er lijkt nu weer iets nieuws te gebeuren. Viaplay komt namelijk ook met Formule1 zenders naar je televisie. Abonnementhouders van de nieuwe streamingdienst krijgen toegang tot speciale tv-kanalen waar de Formule 1-races op te zien zullen zijn.

De lancering van Viaplay

Nordic Entertainment Group (NENT) bezit de uitzendrechten voor de Formule 1 in Nederland en lanceert op 1 maart Viaplay. De eerste Formule 1-race van het nieuwe seizoen staat twintig dagen later op het programma, namelijk op 20 maart.
De Formule 1 uitzendingen van Viaplay worden uitgezonden via lineaire tv-kanalen. Op deze manier hoeven Viaplay-abonnees de beelden niet te streamen via het internet. Dat scheelt internetproviders grote hoeveelheden dataverkeer en geeft de gebruikers van de streamingsdienst de mogelijkheid om zelf te kiezen waar ze willen kijken. Een woordvoerder van NENT vertelt het volgende:
Hoewel nog niet bekend is welke providers dit lineaire kanaal gaan aanbieden, heeft een aantal grote providers al wel bekend gemaakt op welke zender het kanaal komt. Bij Ziggo, die ook een speciale actie voor Viaplay heeft lopen, zal het kanaal op 200 te vinden zijn. Verder zouden de providers T-Mobile en KPN nog in gesprek zijn met ViaPlay en zagen Delta en Caiway ook mogelijkheden om het kanaal aan te bieden.