'Viaplay heeft andere kaper op de kust voor F1-rechten'

News
dinsdag, 09 januari 2024 om 17:00
f1viaplayf1641918326
Ziggo Sport hoopt in 2025 de rechten voor F1 in Nederland weer over te nemen. Maar naar verluidt is er nog een andere kaper op de kust voor Viaplay.
Sinds het succes van Max Verstappen zijn de rechten voor de Formule 1 in Nederland hot property. Ziggo heeft er in het verleden veel succes mee gehad en het is waarschijnlijk ook dé reden dat Viaplay in ons land de tweede streamingdienst is qua omzet, met alleen Netflix nog voor zich.
Het is dan ook niet zo vreemd dat Ziggo weer de F1-rechten in handen wil krijgen voor 2025, wanneer Formula One Management ze opnieuw gaat veilen. Viaplay zal er alles aan doen om daar een stokje voor te steken, maar het lijkt erop dat er nog een kaper op de kust ligt voor de streamingdienst.
Volgens TotaalTV wil Canal+ zich namelijk ook in de strijd mengen. Het bedrijf heeft al de rechten voor de Formule 1 in Frankrijk en is dus geen onbekende als het aankomt op de koningsklasse van de motorsport.

Terugkeer van de ‘originele’ zender?

Als Canal+ de rechten overneemt, dan is de Formule 1 weer een soort van terug bij af. Twee decennia geleden kwam Canal+ namelijk al naar Nederland toe, wat later Sport1 werd. Die zender werd daarna uiteindelijk Ziggo Sport.
Als de Franse provider de nieuwe eigenaar wordt, dan zal F1 alleen waarschijnlijk niet op een televisiezender te zien zijn. Een maand geleden is een streamingdienst van Canal+ gelanceerd in Nederland, die dezelfde naam heeft gekregen als de zender.