Viaplay vertrekt niet uit Nederland dankzij uitzonderlijke positie

News
vrijdag, 01 december 2023 om 9:30
f1viaplayf1641918326
Voorlopig zal Viaplay niet uit Nederland verdwijnen. Uit de kwartaalcijfers blijkt namelijk dat de Nederlandse tak een uitzondering vormt in vergelijking met de andere internationale takken van de Viaplay Group.
Het heeft een lange tijd geduurd voordat Viaplay eindelijk de kwartaalcijfers voor Q3 heeft bekendgemaakt. Eerder werd de presentatie al twee keer uitgesteld en gisteren was het tijd voor het derde uitstel. Vanochtend heeft de Viaplay Group dan toch eindelijk de cijfers gedeeld en die zijn niet best.
In het derde kwartaal is namelijk opnieuw een miljoenenverlies geleden door het Zweedse bedrijf van ongeveer 60 miljoen euro. Daarom zal Viaplay stoppen met de activiteiten in Polen en de Baltische staten. De andere landen waar Viaplay aanwezig is, zal de streamingdienst gewoon door blijven gaan. De dienst zal dus niet vertrekken uit Nederland.

Nederland als uitzondering

Dat laatste zou ook een slechte beslissing zijn van de Viaplay Group, omdat Nederland een unieke plaats heeft binnen het bedrijf. Alleen in Scandinavië en Nederland wordt er namelijk winst gemaakt. In het verslag wordt er dan ook tevreden gesproken over de prestaties in Nederland, mede dankzij de uitzendrechten voor de Formule 1.
Door de verkoop van de activiteiten in Polen en de Baltische staten komt er een ‘uitgebreide herkapitalisatie van de Viaplay Group’. Daarmee wil het bedrijf de financiële uitdagingen aanpakken en zorgen voor een ‘toekomstige ontwikkeling’ van de groep. Eerder waren er geruchten dat juist de stekker uit Viaplay in Groot-Brittannië getrokken zou worden.

Populair Nieuws