Viaplay na Netflix meest succesvolle streamingdienst in Nederland

News
zaterdag, 06 januari 2024 om 14:30
f1viaplayf1641918326
Viaplay komt regelmatig negatief in het nieuws: of het nu gaat om klachten vanuit abonnee’s over de kwaliteit van de dienst en de steeds hogere prijzen of financiële problemen. Toch is er ook een lichtpuntje voor het Zweedse bedrijf: volgens een onafhankelijk onderzoek van Telecompaper doet de streamingdienst het namelijk goed op de Nederlandse markt.
Telecompaper onderzoekt elk kwartaal de stand van zaken op de Nederlandse streamingmarkt. Onlangs bracht de marktonderzoeker het rapport uit over het derde kwartaal, en wat blijkt? Na Netflix heeft Viaplay de grootste omzet op de Nederlandse streamingmarkt. Daarbij laat de streamingdienst dus grote spelers als Disney+, HBO Max en Amazon Prime Video achter zich. Viaplay is overigens de duurste streamingdienst in ons land.
Of Viaplay het zo goed blijft doen is nog maar de vraag. Tijdens het derde kwartaal was namelijk de Formule 1 nog in volle gang, voor veel Nederlanders de enige reden om een abonnement op de dienst te hebben. Nadat het F1-seizoen vorig jaar ten einde kwam zegden veel mensen hun abonnement dan ook op.

Viaplay mogelijk weer duurder

Bovendien blijkt uit hetzelfde onderzoek van Telecompaper dat de dienst in het derde kwartaal al een lichte daling van abonnees had. De dienst had toen nog net geen miljoen abonnees en stond hiermee op de vijfde plaats qua abonnee-aantal, na Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video. Daarnaast lijkt het erop dat er wéér een prijsverhoging aankomt door de toevoeging van F1 TV Pro. Deze dienst is alleen ook los verkrijgbaar en daarmee een veel goedkopere optie voor wie alleen Formule 1 wil kijken.