Viaplay gaat stukken beter dan F1 TV Pro

News
dinsdag, 10 mei 2022 om 15:00
viaplayf1647263873
De F1 is weg bij Ziggo, dus de Nederlandse kijker is gedwongen te zoeken naar een alternatief. Je komt al snel uit bij een keuze tussen Viaplay of F1 TV Pro. De overgrote meerderheid blijkt te kiezen voor Viaplay.
Viaplay krijgt sinds de dienst begon met live-uitzendingen van de Formule 1 veel kritiek te verduren. Veel kijkers zijn ontevreden over de beeldkwaliteit, het commentaar, de gasten in de studio, of alle drie. Toch kiezen in verhouding maar weinig mensen voor concurrent F1 TV Pro, zo meldt Telecompaper (via Autoblog).
Telecompaper liet al weten dat Viaplay al zo’n half miljoen abonnees heeft, zeven procent van de Nederlandse huishoudens. Uit onderzoek blijkt ook dat F1 TV Pro daar flink op achter ligt met maar 1 procent van de huishoudens (zo’n 75.000 abonnementen). Dit terwijl F1 TV Pro ook nog eens goedkoper is.

Waarom doet Viaplay het zoveel beter?

Een mogelijke verklaring ligt bij het commentaar. Hoewel dat van Viaplay lang niet altijd in de smaak valt, is er bij F1 TV Pro op dit moment nog geen Nederlandstalig commentaar. Dat komt uiteindelijk wel, maar wie anderstalig commentaar slecht kan volgen kan voorlopig niet bij F1 TV Pro terecht.
Een andere mogelijke verklaring is dat er voor Viaplay minder technische handigheid nodig is. Via KPN en Ziggo zijn de races nog altijd te volgen op een tv-kanaal, wat erg fijn is voor wie niet handig is met bijvoorbeeld een Chromecast. Als je F1 TV Pro wil kijken op een tv, ben je wel aangewezen op dergelijke extra apparatuur.

Populair Nieuws