Zo kun je Viaplay kijken met een Chromecast

Article
zondag, 24 april 2022 om 13:00
viaplay logof1646151900
Het Formule 1 raceseizoen is al in volle gang en sinds dit jaar is alles te zien via de nieuwe streamingdienst Viaplay. Naast F1 biedt Viaplay nog veel meer sport zoals darts en MMA én een heel aantal films en series. Die kun je allemaal op je mobiel kijken, maar ook via je televisie. Wij vertellen je hoe je Viaplay eenvoudig op je tv kijkt met een Chromecast.
Viaplay is naast een van de twee manieren om Formule 1 2022 te kijken een complete streamingdienst. Er staan talloze films en series op en er zijn zelfs Viaplay Originals. Hoewel de Viaplay app op je laptop, smartphone of tablet erg handig is voor onderweg is het wel zo fijn als je thuis op je grote scherm je favoriete content kunt kijken. Als je een Chromecast hebt is dat ook nog eens bijzonder makkelijk te doen.
Het werkt als volgt:
  • Zorg ervoor dat je Chromecast en je mobiele apparaat met hetzelfde netwerk verbonden zijn
  • Open de Viaplay app
  • Tik op het Chromecast logo rechts bovenin je scherm
  • Kies je Chromecast en wacht tot je tv aangeeft verbonden te zijn
  • Selecteer op je mobiele apparaat de content die je wil zien en druk op afspelen
Je film, serie of wedstrijd zal nu op je televisie afgespeeld worden. Zie je het Chromecast logo niet in de hoek van je scherm staan? Controleer dan of je Chromecast en je mobiele apparaat op hetzelfde netwerk zitten. Als dat niet helpt adviseren we je om zowel de Chromecast als de Viaplay app opnieuw te starten.
viaplayf1647263873

Viaplay op een andere manier aan je televisie koppelen

Als je geen Chromecast hebt, kun je Viaplay nog steeds op je televisie kijken. Zo kun je bijvoorbeeld Viaplay via je computer of laptop bekijken en het beeld hiervan op je televisie weergeven. Je moet dan wel je computer of laptop met een kabel aan je tv verbinden. Voor Apple gebruikers met Apple TV is een andere manier om de Viaplay app naar je televisie te streamen Airplay. Ook dit werkt via het cast-icoon zoals bij een Chromecast. Als je een Apple TV van de 4e generatie hebt, kun je Viaplay ook als app op je Apple TV installeren.
De Viaplay app is overigens ook voor veel smart televisies beschikbaar. Als je een Samsung of LG televisie hebt uit 2016 of later kun je de app via de appstore installeren. Voor Android televisies van bijvoorbeeld Sony of Philips kun je de app uit de Google Play Store downloaden en installeren. Let wel op dat een Viaplay account maximaal vijf apparaten ondersteunt.