F1 GP Miami zorgt voor regen aan klachten over Viaplay

News
maandag, 09 mei 2022 om 9:00
si202205082797 newsf1652080011
De Formule 1 Grand Prix van Miami stond vandaag voor het eerst op de planning. Viaplay verzorgt zoals al een tijdje het geval is de stream voor haar abonnees, maar dat verloopt niet vlekkeloos. Er is namelijk op het internet een regen aan klachten te vinden over de kwaliteit van de stream.
Waar de klachten over Viaplay bijna aan de orde van de dag zijn zodra er een Formule 1 race gereden wordt, is het deze keer toch wel bijzonder vervelend. Het is voor het eerst dat het circuit van Miami op de agenda staat en Viaplay heeft de afgelopen dagen al een paar keer een uitzending gehad op het circuit. Nu het erop aan komt, lijkt het er alleen op dat de steamingdienst toch ergens een probleem heeft.
De resolutie van de stream is namelijk niet consistent, waardoor het zomaar eens voor kan komen dat er in een lagere resolutie gekeken moet worden of dat de stream zelfs moet bufferen. Volgens fans is de kwaliteit van de beelden dan ook niet altijd even briljant te noemen. Het regent namelijk weer klachten met de hastag #viaplay en #viaplaysports op Twitter:

Viaplay kritiek niet door iedereen gedeeld

De kritiek die fans van F1 op de nieuwe dienst hebben lijkt niet altijd even goed aan te komen. Zo ziet Marco Zwaneveld, head of sports van Viaplay Nederland, geen probleem. Hij vindt dat er een prima basis ligt voor de dienst en wil vol gas vooruit met de dienst. Als het aan de fans ligt moet er alleen nog wel het een en ander gebeuren voordat dat gaspedaal ingetrapt kan worden. Hij meldt dat er aan de kant van Viaplay alles goed en in Full HD werkt. Ook meldt hij dat doorgifte van de stream problemen kan veroorzaken, gezien streaming nou eenmaal anders werkt dan kabeltelevisie.
Oud-coureur David Coulthard vindt ook dat Viaplay het prima doet. Hij werkt momenteel voor de streamingdienst en is bijzonder te spreken over het commentaar. Zo vindt hij dat de Nederlanders een goede energie geven in de uitzending die erg aanstekelijk is. Hij begrijpt anderzijds wel dat Olav Mol gemist wordt als commentator.
Dit artikel is bijgewerkt op 9 mei 2022.

Populair Nieuws

Laatste Reacties