F1 TV Pro krijgt toch wel Nederlands commentaar, maar pas een stuk later

News
maandag, 14 maart 2022 om 12:30
2022 02 16 drive to survive s4f1645009309
F1 TV Pro, de streamingdienst van Formule 1-eigenaar Liberty Media, leek het dit jaar te moeten doen zonder Nederlands commentaar. De dienst gaat nu toch wel commentaar krijgen in onze eigen taal, we moeten er alleen iets langer op wachten.
Wie de afgelopen paar jaar de Formule 1 keek via F1 TV Pro, kon gewoon genieten van het commentaar van Olav Mol. Dat komt omdat je met de streamingdienst zelf je commentaar kan kiezen, zo kan je bijvoorbeeld ook luisteren naar het Britse duo David Croft en Martin Brundle. Opvallend genoeg stond er alleen in de FAQ voor het aankomende seizoen, dat er geen optie meer was voor Nederlands commentaar.
Daar is nu gelukkig verandering in gekomen. Via een e-mail heeft F1 TV Pro namelijk laten weten dat de streamingdienst zes talen krijgt om uit te kiezen, waaronder Nederlands. Dat meldt GPfans. Helaas is onze taal wel een uitzondering, omdat die niet meteen vanaf het begin van het seizoen beschikbaar is. Pas vanaf juni kunnen gebruikers kiezen voor Nederlands commentaar.

Wat is de reden achter het uitstel?

Waarom er zoveel vertraging zit voor alleen het Nederlandse commentaar is niet duidelijk. Het commentaar werd de afgelopen seizoenen natuurlijk geleverd door Ziggo, wat een zusterbedrijf is van Liberty Media, de eigenaar van F1. Nu Viaplay de rechten voor de Formule 1 in Nederland in handen heeft, is de samenwerking alleen niet meer zo vanzelfsprekend geworden. Viaplay is namelijk in handen van Nordic Entertainment Group, wat een concurrent is van Liberty Media.
Het is dan ook niet duidelijk of Liberty Media en Viaplay een overeenkomst hebben bereikt. Het is mogelijk dat het Nederlands commentaar niet geleverd gaat worden door de nieuwe streamingdienst, maar dat F1 TV Pro eigen commentaar gaat leveren. In de tussentijd kunnen abonnees kiezen uit Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees commentaar.

Populair Nieuws