Viaplay gaat account delen nog harder aanpakken

News
dinsdag, 23 april 2024 om 17:00
viaplayf1647263873
Viaplay zat vorig jaar in financieel zwaar weer. Grote bezuinigingen om het platform te redden zijn achter de rug, maar de dienst is nog niet uit de problemen. Om meer geld te verdienen gaat het bedrijf nu een aantal andere streamingdiensten achterna.
Sinds Netflix twee jaar terug een flinke tegenvaller beleefde, is het bij veel streamingdiensten normaal geworden om het delen van accounts aan te pakken en abonnementen met advertenties aan te bieden. Beide tactieken gaan ook gebruikt worden door Viaplay. Dat is bekendgemaakt bij de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal.
Volgens Viaplay deelt ongeveer een derde van de klanten de inloggegevens met iemand anders. Al eerder werd dat aangepakt door het onmogelijk te maken om met één account op meerdere IP-adressen een sportwedstrijd te volgen. Dat is volgens Viaplay goed uitgepakt.
Deze zomer komt Viaplay daarom met meer plannen om het delen van accounts te bestrijden. Wat die plannen zijn, is niet duidelijk. Mogelijk wordt er, net als bij Netflix, een extra bedrag gevraagd voor een kijker buiten het huishouden.
Viaplay heeft ook nog een ander plan om meer geld binnen te laten stromen. Er komt namelijk een abonnement waarbij de kijker ook reclame te zien krijgt, vermoedelijk tegen een lager maandbedrag. Ook dit plan wordt in de zomer uitgevoerd.

Viaplay nu duurste streamingdienst van Nederland

Deze plannen zijn zeker niet de enige bittere pillen voor Viaplay-klanten. Zo is de prijs ook omhoog gegaan en is Viaplay nu de duurste streamingdienst van het land.
Mogelijk heeft de nieuwste prijsverhoging te maken met de F1-uitzendrechten. Viaplay zou die namelijk weer in de wacht hebben gesleept, voor een langere periode en een hoger bedrag dan eerst. Het zou alleen niet het allerhoogste bod zijn: er bij de veiling niet alleen gekeken naar het geld, maar ook naar het totaalpakket. De recente deal met SBS9 heeft Viaplay mogelijk geholpen.

Populair Nieuws