'F1-fans kunnen uitkijken naar nieuwe LEGO set'

News
vrijdag, 19 april 2024 om 21:00
Het lijkt erop dat de reeks van LEGO Speed Champions flink wordt uitgebreid. Naar verluidt wordt er namelijk onder andere een nieuwe F1-auto toegevoegd.
Vandaag de dag kan je zo’n beetje alle soorten LEGO krijgen. Van sets die gebaseerd zijn op populaire franchises als Star Wars, Marvel en Avatar tot aan kunstwerken en planten. Ook verkoopt het Deense bedrijf al jaren sets van auto’s, zoals zeer gedetailleerde racewagens.
Die lijn wordt volgens de laatste geruchten met een aantal nieuwe sets uitgebreid, zo meldt Bricks Up. De publicatie meldt dat er de komende maanden maar liefst drie waves aan komen, met in elke wave meerdere sets die worden toegevoegd.
Welke bouwwerken er in de tweede en derde golf worden gelanceerd is nog niet bekend, maar Bricks Up weet wel al te melden waar LEGO-fans naar kunnen uitkijken in juni.

LEGO-sets van drie fabrikanten

Voor F1-fans wordt er een duo-pakket toegevoegd aan de collectie. Er komt namelijk een set met daarin de Aston Martin F1 Safety Car en de Aston Martin AMR 23 - de Formule 1-auto die werd gebruikt door het team voor het seizoen van 2023. Beide wagens komen in de iconische groene kleur van het team en in totaal bestaat de set uit 564 onderdelen.
Raceliefhebbers die meer van Super GT-auto’s zijn, kunnen ondertussen hun blik richten op de Lamborghini Lambo V12 Vision GT Super Car. De elektrische hypercar is de kleinste van de nieuwe sets, maar met 230 stukjes zeker geen kleine auto. De wagen heeft bovendien een lekker futuristische look.
De laatste set die in juni wordt toegevoegd is de grootste van de wave, namelijk de Mercedes AMG GT Roadsters 2024, samen met de AMG G63. De twee auto’s zijn samen goed voor maar liefst 808 blokjes, dus het wordt een mooi project om in elkaar te zetten.