'Viaplay behoudt F1-rechten, ondanks lager bod'

News
vrijdag, 19 april 2024 om 17:00
f1viaplayf1641918326
Er gaan geruchten dat Viaplay de F1-rechten in Nederland behoudt voor de komende jaren. De streamingdienst zou daarvoor alleen niet het hoogste bod hebben neergelegd bij Formula One Management.
De laatste jaren heeft Viaplay de Formule 1 uitgezonden in Nederland. Daarvoor is de streamingdienst ook speciaal naar ons land gekomen. Het is alleen geen geheim dat Ziggo, dat daarvoor de rechtenhouder was, dolgraag weer F1 in het pakket wil opnemen.
Met het succes van Max Verstappen is het immers een goede manier om klanten te werven voor de provider. Helemaal omdat Ziggo in tegenstelling tot KPN en T-Mobile geen glasvezelnetwerk heeft.
Sinds donderdag gaat alleen het gerucht dat de missie van Ziggo om weer de F1-rechten in handen te krijgen is mislukt. Viaplay zou naar verluidt de komende vijf jaar de koningsklasse van de motorsport blijven uitzenden. Volgens de NOS is er alleen wel iets opvallends aan de hand, want Ziggo zou namelijk wel een hoger bod hebben uitgebracht dan Viaplay.

Waarom heeft Viaplay de rechten gekregen?

Als de informatie van de NOS klopt, dan is het natuurlijk de vraag waarom de FOM heeft gekozen voor het bod van Viaplay. Er wordt normaal al duidelijk gemaakt met de bieding voor de rechten dat de hoogste bieder niet automatisch wordt uitgeroepen tot winnaar. De FOM kijkt namelijk naar het totaalplaatje van de aanbieder.
Mogelijk heeft daarbij het recent gelanceerde VIaplay TV de doorslag gegeven. Door het overnemen van SBS9 zou de Formule 1 namelijk voor meer Nederlanders te volgen zijn. Anderzijds zou met Ziggo als nieuwe rechthebbende de sport voor meer klanten gratis live te volgen zijn. Op Viaplay TV worden namelijk niet alle races uitgezonden en bovendien zal het altijd met een paar uur vertraging zijn, zoals dat aankomend weekend het geval is met de GP van China.
Viaplay en Ziggo hebben allebei niet gereageerd rondom de geruchten over de F1-rechten.

Populair Nieuws