Update - ‘F1 kijken doe je in 2025 bij dit kanaal’

News
donderdag, 18 april 2024 om 10:00
max verstappen sergio perez pre season test bahrein 2024f1708942042
Toen Viaplay in 2022 in Nederland kwam, had het de uitzendrechten van de Formule 1 voor drie jaar in handen, dus tot en met het huidige seizoen. In de afgelopen periode was de veiling van de rechten voor de komende jaren. Naar verluidt is de beslissing nu gevallen.

Update - 'Zoveel betaalt Viaplay voor F1-rechten'

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat de F1-rechten naar Viaplay gaan. De Telegraaf hoort nu ook van meerdere bronnen dat de uitzendrechten bij de deinst blijven. Bovendien zou Viaplay diep in de buidel tasten: het zou 45 miljoen euro per jaar betalen om de rechten tot en met 2029 te houden.
Oorsrponkelijk bericht:
F1-fans wachten al een tijdje in spanning af naar wie de uitzendrechten van de sport vanaf volgend jaar gaan. Viaplay biedt weer mee, maar ook andere partijen, waaronder Ziggo, waren in de race. Maar naar verluidt is Viaplay wederom als winnaar uit de bus gekomen, mogelijk voor langere tijd dan eerst.
Dat melden verschillende bronnen aan GPToday. Dat de rechten naar Viaplay zou bovendien niet onder voorbehoud zijn: het is al helemaal beslist en er zou al een officiële aankondiging van de veilingsuitslag op de planning staan. Mogelijk weten we zelfs later vandaag al of deze berichten kloppen.
Het zou niet al te vreemd zijn als Viaplay inderdaad flink heeft geboden. Viaplay heeft zich namelijk erg in de markt gezet als F1-dienst, dus de rechten zijn van enig belang. De nieuwe Nederlandse CEO van het bedrijf vindt trouwens dat de dienst ook leven heeft zonder Formule 1.

F1 bij Viaplay nog altijd controversieel

Veel F1-fans zullen er niet heel blij mee zijn als Viaplay inderdaad de rechten krijgt. Er is sinds de lancering van de dienst namelijk nog bijna geen raceweekend voorbijgegaan dat er nog geen klachten waren over de dienst. Met name in het begin liet de dienst het op technisch vlak vaak afweten en de streams zijn nog steeds niet vlekkeloos. Ook het commentaar kan bij vrijwel elke GP op veel kritiek rekenen.
Als alternatief kunnen Viaplay-abonnees ook via F1 TV Pro kijken. Daar gaan de uitzendrechten overigens niet weg na de nieuwe veiling. Die dienst wordt gerund door de organisatie van de Formule 1 en heeft dus altijd de rechten.  

Populair Nieuws