Max Verstappen haat het om te verliezen in F1

News
donderdag, 05 oktober 2023 om 9:30
max verstappen gp japan 2023f1695281317
De laatste tijd gebeurt het niet vaak dat Max Verstappen lager dan P1 eindigt in de Formule 1. Dat is maar goed ook, want de Nederlander haat het om te verliezen.
Aankomend weekend is de kans erg groot dat Max Verstappen zijn derde titel op rij pakt in de Formule 1. Het enige dat de Nederlander hoeft te doen is drie punten pakken, want dan kan teamgenoot Sergio Perez in theorie niet meer genoeg punten halen om Verstappen voorbij te gaan.
De laatste maanden heeft Verstappen ook weinig races verloren. Dit seizoen is hij slechts drie keer niet als winnaar uitgeroepen. Toch went het winnen van races niet voor Verstappen. De Nederlander blijft gemotiveerd, omdat hij het haat om te verliezen. Dat laat de coureur weten in de Mind Set Win-podcast van Red Bull.

“Nee, ik ben niet bang om te verliezen. Ik haat het wel, maar dat is deel van de sport. Uiteindelijk verlies je vaker dan dat je wint. Ik heb ook veel verloren voordat ik ben gaan winnen in F1. Ik ben de fase doorgegaan waarin je niet kon winnen en nu moet je genieten van het moment zolang het duurt.”

Geen druk bij Verstappen

Het team van Red Bull Racing vertrouwt volledig op de vaardigheden van Verstappen om elk raceweekend de winst binnen te slepen. Volgens de Nederlander zorgt dat alleen niet voor extra druk. De regerend wereldkampioen geniet naar eigen zeggen van het moment. HIj weet waar hij aan moet werken, heeft zijn routine en vertrouwt op zijn beurt weer volledig op het team. “Ik hou wel van een relaxte aanpak.”

Populair Nieuws

Laatste Reacties