iPhone 15 gebruikers klagen dat de telefoon te heet wordt

News
woensdag, 27 september 2023 om 14:00
Er is een nieuwe iPhone op de markt. Die blijkt alleen niet helemaal zonder gebreken. Veel gebruikers merken bijvoorbeeld dat de telefoon snel oververhit raakt.
De nieuwe iPhone is nog geen week uit, dus het viel te verwachten dat er nog wat kinderziektes gevonden zouden worden. Het blijkt bijvoorbeeld dat de iPhone 15 opvallend heet kan worden, melt 9to5Mac. Sommige gebruikers kunnen hem zelfs niet meer vasthouden zonder hoesje.
YouTuber BullsLab heeft met een hittecamera al temperaturen van meer dan 46 graden Celsius gemeten. In die test draaide de iPhone een redelijk intensieve game, maar vergelijkbare problemen zijn gemeld bij eenvoudige taken, zoals social media bekijken en opladen. Met name het gebied onder het camera-eiland lijkt snel oververhit te raken.
Het is niet ongebruikelijk dat een nieuwe iPhone aanvankelijk wat heet wordt. In de eerste 24 uur zijn er vaak allerlei processen gaande op de achtergrond om de setup af te ronden. Maar veel gebruikers die nu melden dat hun telefoon oververhit raakt, hebben de telefoon al ruimschoots langer dan 24 uur.

Waarom raakt de iPhone 15 oververhit?

Apple zelf heeft nog geen verklaring gegeven rondom de problemen, maar Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft een mogelijke uitleg van het probleem. De telefoon zou te heet worden door compromissen die Apple heeft gemaakt in het nieuwe design. Om de iPhone lichter te maken zou er minder ruimte zijn waarin de hitte zich kan spreiden en uiteindelijk kan ontsnappen. Kuo verwacht dat de oplossing kan komen in de vorm van een software update, maar daarmee wordt de performance van de telefoon wel minder.