Verdwijnende WhatsApp berichten kun je toch bewaren

News
vrijdag, 21 april 2023 om 12:30
whatsappf1631522124
Wanneer je communiceert via tekstberichten blijft meestal alles bewaard, maar dat kan ook een nadeel zijn als bijvoorbeeld een keer informatie deelt die een beetje gevoelig is. Je kunt WhatsApp berichten daarom zo instellen dat ze zichzelf verwijderen. Mocht je dat gedaan hebben met een bericht en je bedenken, dan kun je er nu alsnog een stokje voor steken.
Mensen delen van alles via WhatsApp en de app doet er dan ook veel aan om te zorgen dat niet iedereen je berichten zomaar kan lezen. Maar als je een keer iets verstuurt wat net een beetje gevoeliger dan anders, kun je het zo instellen dat de ontvanger het maar een beperkte tijd kan bekijken. Alleen kan dat dan weer onhandig zijn voor de ontvanger.
Daarom komt WhatsApp nu met een feature die maakt dat de ontvanger van een bericht dat zichzelf gaat verwijderen er toch voor kan kiezen om het te bewaren. Daarvoor moet de ontvanger het bericht lang indrukken en op het boekenleggericoontje te tikken. Dat gaat gelukkig niet zonder toestemming van de verstuurder van het bericht.
Die krijgt namelijk een notificatie met de melding dat iemand het bericht wil bewaren om later terug te lezen. Je kunt dan als verstuurder toestemming geven, maar als je het er niet mee eens bent, kun je ook weigeren. Je bericht verdwijnt dan gewoon op het moment dat daarvoor was uitgekozen.

Nog meer nieuwe WhatsApp features

De uitrol van deze feature begint snel, dus je kunt hem in de komende weken verwachten via een update. Dat geldt dan weer niet voor andere features waar WhatsApp aan werkt. De app zou bijvoorbeeld opties introduceren om specifieke chats geheim te houden en bewegende emoji’s te versturen, maar het is niet bekend wanneer je daarvan gebruik kunt gaan maken.

Populair Nieuws