‘WhatsApp gaat helpen chats geheim te houden’

News
dinsdag, 04 april 2023 om 12:30
whatsappf1631522124
Er is een goede kans dat je WhatsApp gebruikt voor vrijwel al je gesprekken. Maar sommige gesprekken zullen wat gevoeliger zijn dan andere. WhatsApp lijkt aan een feature te werken die je gevoelige chats geheim moet houden voor pottenkijkers.
De ene WhatsApp chat is de andere niet. Als je in een groep wat memes en kattenfilmpjes over en weer stuurt is het vast geen drama als er iemand over je schouder meekijkt, maar waarschijnlijk heb je ook chats met privéberichten. Volgens WABetaInfo gaat WhatsApp die beter verbergen.
Er is namelijk een nieuwe functie in ontwikkeling die je de mogelijkheid geeft om één specifieke chat te vergrendelen. Die wordt dan verplaatst naar een ander tabblad, waarna je er alleen nog bij kunt met een code of je vingerafdruk. Momenteel is de functie alleen gevonden in de bèta van de Android-app, maar er lijkt geen reden te zijn waarom hij niet naar iOS zou kunnen komen.
Het is momenteel al mogelijk om WhatsApp te vergrendelen, maar dat geldt dan voor de hele app. Je moet dan een extra verificatie opgeven telkens als je de app opent. De nieuwe optie vergrendeld gevoelige chats, terwijl je nog steeds even snel bij al je andere gesprekken kunt.

Wanneer kun je chats vergrendelen in WhatsApp?

Het is momenteel niet bekend wanneer deze nieuwe feature voor alle WhatsApp gebruikers beschikbaar wordt. Het kan soms een poosje duren voordat een feature uit de bèta een volledige uitrol krijgt. Voorlopig is het dus zinvol om voorzichtig te blijven met privéberichten.